Harold Hollander
Excel/VBA-programmeur en -coach
Status: Beschikbaar voor opdrachten

06 - 12 52 93 85    |    info@excelwens.nl

Al Excel-specialist sinds Office 1997
Ik ben Harold Hollander, afgestudeerd neerlandicus en begonnen als technisch tekstschrijver. Bij het maken en omzetten van helpbestanden en webpagina's ontdekte ik al snel de kracht van macro's bij het uitvoeren van bulkwerk in Word en Excel. Zo maakte ik Excel-toepassingen om informatie in grote (rtf-)documenten te converteren naar html-code (webpagina's) en ook voor het maken van een content management systeem voor het eenvoudig bijhouden van informatie in tabelvorm.


Grootste project: De Rekenmodule
Vanuit al die webpagina's kon ik zo doorverwijzen naar Excel-documenten waarin formules voor berekeningen konden worden toegepast. Uiteindelijk groeiden die documenten uit tot een applicatie op zich, met veel geavanceerde pensioenberekeningen. In die applicatie kon de gebruiker een klantnummer opgeven. Ik regelde een macro die de gegevens van die klant kon ophalen via een webservice (xml) en vervolgens structureren in diverse tabellen. Daaruit vloeiden berekeningen voort die in kleine stappen werden uitgelegd op basis van de opgehaalde en ingevoerde gegevens. Die Rekenmodule wordt na ruim 20 jaar nog steeds intensief gebruikt voor diverse wat-als-berekeningen.


Technisch tekstschrijver
Als technisch tekstschrijver leg ik duidelijk uit via welke stappen je voor elkaar krijgt wat je nodig hebt in een systeem. Deze vaardigheid zie je ook terug in mijn Excel-toepassingen. Daarin wordt duidelijk uitgelegd wat het stappenplan is en wat de toepassing voor je doet.


Tester en testbegeleider
Ik heb vier jaar gewerkt in een realisatieteam van dotnet-software als functioneel tester en een breed spectrum van automatiseringsrollen vervuld en van dichtbij meegemaakt. Zo heb ik uiteindeljk ook acceptatietesten begeleid en de oplevering van software via een release pipeline. In mijn rol verzorgde ik ook na elke sprint van twee weken de demo (sprint review). De diverse vaardigheden komen in mijn werk als Excel-programmeur van pas bij het uitvoeren en begeleiden van testen en de coaching/training bij het implementeren van Excel-toepassingen.


C# ontwikkelaar
In dat realisatieteam heb ik ook in hoofdlijnen kennis gemaakt met de programmeertaal C# en Visual Studio. Uiteindelijk ben ik in staat om eenvoudige kleine toepassingen te maken die een Excel-toepassing kunnen aanvullen.


Tarieven
Mijn uurtarief hangt af van de omvang van een opdracht: van € 75 voor een lange opdracht tot € 85 voor een korte opdracht (exclusief BTW). Een vaste prijs kan desgewenst ook, mits de opdracht scherp en duidelijk is af te bakenen.


Zie ook LinkedIn
In mijn LinkedIn-profiel staat meer specifieke informatie over mijn werkervaring, vaardigheden en opleidingen.


Excelwens.nl  |  06 - 12 52 93 85  |  info@excelwens.nl  |  LinkedIn  |  KVK: 73711330                      © 2019  |  Webdesign: Excelwens